Case: Pilvi – Yatzy-peli messuille jaettavaksi

Online-pilvipalvelu Pilvi

Pilvi.com on IT-alan yritys, joka tarjoaa monipuolisia verkkotallennustyökaluja yrityksille ja yksityisille. Pilvi oli osallistumassa Saksassa järjestettäville IT-alan messuille, ja he halusivat markkinointiinsa jotain positiivisesti erottuvaa ja uniikkia. Niinpä he ottivat yhteyttä Roll D6:een ja tilasivat meiltä liikelahjan suunnittelun ja toteutuksen.

Konseptointi

Aluksi peli konseptoitiin tukemaan yrityksen liikeideaa ja imagoa. Yhtiön slogan Cloud for Everyone sekä idea oman menestyksensä ohjaamisesta (Manage your success) toimivat ohjenuorana ja Pilven markkinoinnin kanssa valittiin Yatzy-peli. Yatzyn tuntee lähes jokainen ja se on helposti lähestyttävä klassikkopeli.

Vaikkakin noppapelinä Yatzy on osittain tuuria, valinnoilla on pelissä suuri merkitys jatkon kannalta. Näin yrityksen viesti välittyy pelin mukana: Manage your luck.

Design

Graafinen ulkoasu suunniteltiin Pilven brändin ympärille huomioiden yrityksen värimaailma, logo ja fontti. Klassikkopeli säilyi kaikille tuttuna, mutta sai päälleen uudet, yrityksen teeman mukaiset vaatteet.

rolld6_yatzy_rajaytyskuva_1_web
Kuten kuvasta näkyy, yrityksen brändin mukaisen käsittelyn saivat:

  • pelilaatikko
  • kansi
  • pistevihko
  • custom-nopat

Pelisääntöjen lisäksi laatikkoon ideoitiin myös Pilven missio-teksti.

Lopputulos

Tuloksena oli yrityksen brändiin sopiva tuote, jota on hieno jakaa yhteistyökumppaneille messuilla, tapahtumissa tai liiketapaamisissa. Pelin sisään laitettiin myös lisätietoa antava flyeri, joka avaa vielä laajemmin yrityksen tarjoamia palveluja.

Pilvi-Yatzy on tarkoituksenmukainen varsinkin kahdesta syystä:

  • Pelilahja on tavanomaista messutuotetta moniulotteisempi, uniikki ja erikoinen
  • Pelikokemus tarjoaa brändiin hyvin henkilökohtaisen sidoksen, joka uusiutuu ja yhdistyy positiiviseen kokemukseen joka pelikerralla.

yatzy_tuotekuva_1yatzy_tuotekuva_2yatzy_tuotekuva_3yatzy_tuotekuva_4
Takaisin yrityspelien sivulle

About the Author