Kyoto Protocol

kyoto_protocol
Suunnittelija: Petri Savola
Graafinen suunnittelija: Katri Vainiomäki

Kyoto Protocol on nopea korttipeli energiantuotannosta ja saastutuksesta. Pelaajat ovat energiayhtiöitä, jotka yrittävät päästä tiettyyn määrään tuotantoa, samalla välttäen resurssien ylikulutuksesta aiheutuvia saastesakkoja.

Tuottaakseen energiaa, pelaajat nostavat pöydältä kortteja, ja pelaavat kädestään resurssisettejä energiaksi.

Kaikille yhteisestä pakasta löytyy viittä eri resurssityyppiä (yleisimmästä harvinaisimpaan):Hiili, Öljy, Maakaasu, Puu, Uraani.

Peli kestää kolme kierrosta, ja jokaisen lopussa pelaajat laskevat tuotantonsa.  Mitä enemmän sinulla on kortteja pöydällä, sitä enemmän tuotat! Jos sinulla ei ole tarpeeksi energiaa markkinoille, saat sakkoja alituotannosta.  Lisäksi, vertaat korttejasi muihin pelaajiin:  pelaaja, joka kuluttaa eniten kutakin resurssityyppiä saa sakkoja saastuttamisesta.

Jotta toimitusjohtajan elämäsi olisi mielenkiintoisempaa, sinulla on myös mahdollisuus puhdistaa yhtiösi mainetta. Voit kääntää korttejasi kuvapuoli alaspäin, jolloin niitä ei lasketa saastuttaviksi! Tämä vie pelaajalle elintärkeitä vuoroja, mutta saattaa johtaa hurjaan kilpajuoksuun vihreimmästä imagosta.

Kolmen kierroksen jälkeen voittaja pelaaja, joka tuottaa mahdollisimman paljon energiaa, mutta on ovelalla kortinpeluulla välttänyt sakkoja.

Kyoto on erittäin helppo oppia ja tarjoaa nopeaa kortinpeluuta, ahnetta settien keräilyä, ja roppakaupalla pelikavereiden ja heidän massiivisen tuotantonsa mulkoilua.

Pelin sisältö: 

 • Säännöt
 • 110 resurssikorttia
   30 hiili
   25 öljy
   20 kaasu
   20 puu
   15 uraani
 • 8 apukorttia
 • Sakkomerkkejä

 

Lisää kuvia pelistä

Sääntöjen esittely feat. Petri Savola

 

kyoto_alareuna

About the Author