Sopimus pelin julkaisusta

“Kyllä haluamme lisensoida ja julkaista pelisi!” – Tämä on se mitä haluat kuulla sen jälkeen kun olemme saaneet prototyyppisi ja testanneet sitä. Mikäli pelisi saa sukkamme pyörimään jaloissa ja testaajamme liputtavat sen puolesta, on aika siirtyä neuvottelemaan sopimuksesta.

 

Kannattaa huomioida, että pelien arviointi (ja testaus) vie meiltä aikaa. Ole siis kärsivällinen. Kun näytämme pelillesi vihreää valoa siirrymme neuvottelemaan sopimuksesta. Teemme pelinkehittäjän/keksijän (sinun) kanssa lisenssisopimuksen, joka oikeuttaa meidät valmistamaan keksimäsi pelin. Tyypillisesti lisenssisopimuksen ensimmäisen jakson kesto on 3-4 vuotta. Voisi ajatella, että vuokraat pelikeksintösi meille ja saat siitä rojalti-maksun. Tämä jälkeen sopimus jatkuu vuoden kerrallaan ellei toinen osapuoli sitä pura.

Rojalti-maksun suuruus vaihtelee jonkin verran, yleensä se on kuitenkin 4-8% luokkaa pelin jälleenmyyjähinnasta. Jotain ulkoista lisenssiä/brändiä (starwars, pokemon, F1, tms) käyttävän pelin korvaus on merkittävästi pienempi, sillä ko. brändi ottaa omansa. Vastaavasti jos peli on suunnattu massamarkkinoille on rojalti pienempi. Rojalti-maksun suuruus on kuitenkin aina neuvotteluasia.

 

Rojalti-maksupolitiikkamme ja ennakkomaksu

Roll D6 Games Oy:n rojalti-politiikkana on maksaa kehittäjille reilu korvaus pelin kehittämisestä. Uskomme ja toivomme, että ensimmäisen meille kehittämän pelisi (ja sen menestyksen) jälkeen haluat myös keksiä uusia pelejä (meille).

Maksamme sinulle myös ennakkomaksun sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Tämän siis saat joka tapauksessa. Yleensä se on osa arvioidusta ensimmäisen vuoden rojalti-maksusta. Sen suuruus voi olla muutamista sadoista euroista (pieni painos) muutamiin tuhansiin euroihin (iso painos).

Rojalti-maksut maksamme kaksi kertaa vuodessa, syksyllä (H1 myynti) ja keväällä (H2 myynti).

 

Muut edut pelikehittäjälle

1) Ilmaiset pelit kehittäjälle. Annamme 5-20 peliä ilmaiseksi sinulle, esim. annettavaksi lahjaksi ja testaajille. Määrä riippuu painoksen koosta.

2) Ilmaisia lippuja pelitapahtumiin. Mahdollisesti osallistumme myös matka/majoituskuluihin.

3) Edelleenlisensointi optio. Pyrimme aktiivisesti löytämään pelille myös muita myyntikanavia, mm. jatkolisensoinnilla. Rojaltimaksusi voivat kasvaa merkittävästi jos iso kansainvälinen jakelija kiinnostuu pelistäsi.

4) Free-lance kehitystehtävät. Osaamisesi saattaa olla meitä kiinnostavaa, tämä voi tarjota sinulle palkallista työtä pelinkehityksen parista, tai jopa uuden uran.

>> Ota yhteyttä

>> Lähetä pelisi tiedot ja sovi prototyypin esittelystä

 

About the Author