Hammer of the Scots

Englanti hyökkää

Englanti hyökkää

Tuli pelattua yksi peli Hammer of the Scots -blokkipeliä. Peli sijoittuu Braveheartin käynnistämään Scottien itsenäisyystaisteluun vuosille 1297-1314. Kyseessä on siis lautapeli, jossa käytetään puisia blokkeja kuvaamaan yksiköitä.  Tällöin voidaan piilottaa vastustajalta tarkat tiedot omien joukkojen sijainnista ja voimmakkuuksista. Vastustaja näkee missä blokkeja on ja miten paljon, mutta ei tiedä niiden vahvuutta tai tyyppiä.

Hammer of the Scots on kahden pelattava peli. Toinen pelaa skotteja ja toinen englantilaisia. Pelin tavoitteena on kääntää aateliset (Nobles) omalle puolelleen. Tämä tapahtuu voittamalla vastustajan puolella olevat aateliset taistelussa, jolloin ne vaihtavat puolta tai valloittamalla vastustajan aatelisten maita. Peliä pelataan vuoden jaksoissa. Jokaisen vuoden jälkeen joukot siirtyvät talvehtimaan, jolloin osa aatelisista saatta vaihtaa puolta (jos niiden kotialue on valloitettu).

Pelissä on kaksi 8 vuoden mittaista skenaariota, joissa on eri aloitustilanne. Joukkoja on erilaisia, aatelisia, jalkaväkeä, ratsuväkeä, jousimihiä ja muutamia harvinaisempia yksiköitä, kuten Skottien puolelle tulevat ranskalaiset ritarit ja viikingit, jotka liikkuvat laivoilla rannikoilla. Pelin taistelumekaniikka on yksinkertainen, mutta tarjoaa sopivasti syvyyttä.  Edward I/II on englantilaisten paras yksikkö ja vastaavasti William Wallece (Bravehart) on skottien paras yksikkö.

Yhden pelin perustella on vaikea antaa kovin tarkkaa kuvaa pelistä. Pelasimme vielä muutaman säännön hieman väärin. Pelin jälkeen oli kuitenkin fiilis, että olisi voinut ottaa toisen kierroksen, joka aina on hyvä merkki. Pelin kesto oli myös varsin mukava, meillä meni aikaa reilu pari tuntia, tosin pelasimme kohtalaisen nopeasti. Enemmän fiiliksellä kuin tarkasti analysoiden siirtoja. Yksi blokkipelien yksi parhaimpia puolia onkin se, että loppuun asti ei voi iteroida siirtoja kiitos taistelu-usvan (fog of war).

 

About rolld6